Om bloggeren Børre

Jeg er en gammel gutt på +60 år med et tilnærmet umettelig livs- og kunnskapssug.
Er særlig opptatt av samfunnsdannelse – som bygger på dannelse av mennesker.

Som den engelske filosofen John Stuart Mill sa det så klokt :

Den stat som krymper sine mennesker, skal erfare at med små mennesker kan intet stort bygges.

Som far til 5, onkel til 17 og bestefar til foreløpig 8 kan jeg ikke lukke øynene for det som skjer rundt oss og som påvirker deres framtid. I disse herlige menneskene – Norges framtid –  ligger gnisten til fortsatt samfunnsengasjement fra min side.

Er utdannet som lærer, og har deretter tatt videreutdanning i norsk, musikk, IKT og statsvitenskap. Avsluttet den formelle delen med å ta et masterstudium i Utdanningsledelse, og våknet deretter sterkt og engasjert for å spesielt bidra til gjøre den norske grunnskolen langt bedre enn den har vært de siste tiårene.

Har gjennom 44 år jobbet som lærer, rektor, bedriftsleder, journalist og prosjektleder i et EU-prosjekt mellom Finland og Norge.

Har også vært dugnadspolitiker fra 1975 -2010, og er blitt det igjen fra 2019.

Er genuint opptatt av menneskeverd- og menneskerettigheter, av et levende og liberalt demokrati som bygges nedenfra og av at samfunnsdebatten må tas i åpenhet, ikke bak lukkede dører

Er av natur utålmodig og ubyråkratisk polemiserende, fordi jeg ønsker motforestillinger som grunnlag for refleksjon. Samtidig vil jeg at slike ordskifte skal være faktabasert og opplysende. Det er helt avgjørende for kloke og langsiktige beslutninger at folk kan ta et informert valg.

Fake news er derfor noe som må motarbeides. Udokumenterte påstander og konspirasjonsteorier i det Dype mørke som sosiale medier flyter over av på sitt verste, er en verre fiende enn mindre diktaturer og større pandemier.

Kan nok provosere sarte maktsjeler og sterke fagpersoner når det er nødvendig..

Å sånn går nu dagan…som vi sier i nord 🙂

Eller sagt på korrekt bokmål:
Og slik utvikler samfunnet seg den eneste mulige veien; FRAMOVER.

Hvis du ønsker at jeg skal bidra med mer i samfunnsdebatten, kan du redusere mine kostnader ved denne bloggen gjennom å f.eks VIPPs et mindre beløp.

Bruker du kamera på din mobiltlf på dette VIPPS-symbolet, kan du gjøre meg svært takknemlig – og inspirert!
skjermbilde-2022-02-24-kl.-12.25.38
Tusen takk skal du ha !!
IMG_0020

4 tanker om “Om bloggeren Børre

Legg inn en kommentar